14 appartementen aan De Bouwing Geldermalsen

De locatie ligt in een parkachtige omgeving aan het voormalige strandbad De Steenvliet in Geldermalsen. Vlakbij staat de Bouwing, een witgepleisterde korenmolen uit 1848 die nog steeds in bedrijf is.

De 14 appartementen zijn ondergebracht in twee woongebouwen die deel uitmaken van het stedenbouwkundig plan voor de villawijk Steenvliet. Da Vinci Vastgoed heeft in deze wijk meerdere bouwprojecten ontworpen waarvan de architectuur op elkaar is afgestemd zodat een coherent beeld ontstaat.
Gezien de vrije ligging in het groen en aan het water is in het ontwerp gekozen voor een alzijdige oriëntatie op de omgeving.
De gebouwen liggen enigszins verhoogd door het gedeeltelijk ondergrondse souterrain met parkeerruimte waardoor ze lijken los te komen van het maaiveld. Samen met de witte gevelsteen, de ronde serres en grote balkons ontstaat er een ontspannen architectuurbeeld dat past bij de parkachtige omgeving.
Dit beeld wordt versterkt door de zorgvuldige detaillering en de toepassing van elementen als de dubbele horizontale stroken in het gevelmetselwerk en de belijning van de balkonhekwerken.

Per verdieping bevinden zich twee appartementen van ca. 180 m2 en op de bovenste verdieping een penthouse van ca. 240 m2 met drie grote dakterrassen.
Het penthouse heeft een licht hellend schilddak met geaccentueerde schoorstenen en grote overstekken; hierdoor krijgen de woongebouwen een markante dakopbouw die tevens bijdraagt aan het ontspannen architectuurbeeld.

Bij de uitwerking van het bouwplan is veel aandacht besteed aan een zorgvuldige, duurzame materialisering en detaillering op stedenbouwkundig, architectonisch en landschappelijk niveau.
Door deze integratie van de verschillende disciplines is een hoogwaardig ontwerp ontstaan dat voldoet aan de eisen voor modern, ‘stedelijk’ wonen en zijn de gebouwen op een vanzelfsprekende wijze geïntegreerd in de schaal en het karakter van de omgeving.