Hof van Jutphaas 61 appartementen Nieuwegein/Jutphaas

Op de grens van het beschermde historische centrum van Jutphaas, één van de oorspronkelijke kernen van Nieuwegein, is de locatie van het vroegere Sportfondsenbad herontwikkeld tot een woongebouw. Aan de zuidwestzijde wordt de locatie begrensd door het Mozartpark.

Deze bijzondere ligging tussen twee werelden heeft geleid tot een U-vormig ontwerp waarin het park doorloopt in de binnenplaats; om het sfeerbeeld te versterken zijn de gevels rond de binnenplaats uitgevoerd in naturel hout.
Aan de buitenzijde is aansluiting gezocht met het historische centrum door de toepassing van een roodbruine baksteen en smalle verticale geveldelen met langwerpige ramen tot aan de vloer.

De appartementen op de begane grond zijn extra hoog met veel lichttoetreding, waardoor bijzondere stadswoningen ontstaan. De hoofdingang, uitgevoerd in glas over vier verdiepingen, verbindt beide werelden met een doorkijk naar het park en een uitzicht op het vroegere monumentale stadhuis van Jutphaas.

Da Vinci Vastgoed heeft dit project in eigen beheer ontwikkeld en ontworpen. Het gebouw is overgenomen door een belegger die de 61 appartementen als vrije sector huurwoningen in portefeuille heeft genomen.