C1000 Distributie Centrum Raalte

Het bestaande C1000 distributie centrum in Raalte is niet geschikt voor verdere groei of herontwikkeling en bovendien lastig te bereiken. Gekozen is daarom voor een nieuwe uitbreiding op bedrijvenpark De Zegge aan de rand van Raalte.

De footprint van het gebouw is ca. 18.500 m2. De verschillende gebouwdelen dienen vooral voor de logistieke verwerking van versproducten en zijn daarom verdeeld in verschillende klimaatzones en een diepvriesgedeelte. Vanwege de gekoelde ruimtes is gekozen voor een witte, gesloten gevel; daar waar mensen werken zijn grote raamopeningen en houten gevelelementen ontworpen als warm contrast. Dit is nadrukkelijk terug te vinden bij de hoofdingang met het restaurant en de personele ruimtes op de eerste verdieping. Deze zijn bovendien op het zuiden georiƫnteerd als compensatie voor de gekoelde binnencondities.

Het gebouw ligt direct langs de Heesweg, de centrale as van het bedrijvenpark waar extra aandacht is voor beeldkwaliteit. Het expeditiekantoor is aan deze zijde naar buiten het gebouw geschoven met veel lichttoetreding tot diep in het gebouw. Om energieverlies te voorkomen is een grote luifel ontworpen voor de benodigde schaduwwerking waardoor tevens een markant, herkenbaar beeld wordt gecreƫerd.

Da Vinci Vastgoed heeft dit project volledig begeleid, van ontwerp tot bouwvoorbereiding en bouwmanagement. Het gebouw en de buitenterreinen zijn binnen de planning en het beschikbare budget gerealiseerd.