Parking JUMBO NDC 1200 parkeerplaatsen Nieuwegein

Voor het nieuwe JUMBO Nationaal Distributie Centrum (NDC) in Nieuwegein moet een parkeerbehoefte van 1200 auto’s worden opgelost voor personeel en bezoekers. Om in deze vraag te kunnen voorzien is aan de zuidzijde direct naast het entreegebouw een parkeergarage ontworpen met 4 verdiepingen en een lengte van 250 meter.

Vanaf de snelweg A12 kan via een nieuwe afrit de parkeergarage rechtstreeks worden bereikt.
Binnen liggen de hellingbanen in elkaars verlengde waardoor een betere doorstroming ontstaat, belangrijk bij het wisselen van de personele shifts.
Iedere verdieping is via een passage verbonden met het entreegebouw voor een efficiënte aansluiting op de loopbrug naar het hoofdgebouw.

Om aan te sluiten bij de Breeam Outstanding certificering van het hoofdgebouw wordt de parkeergarage voorzien van een groene gevel voor het afvangen van de CO-2 uitstoot en het creëren van een aantrekkelijk beeld voor de omgeving. Begroeide en open stroken wisselen elkaar af in onderling verschillende breedtes, waardoor een natuurlijk ritmepatroon in de gevel ontstaat die aansluit op het kleurrijke, ritmische gevelbeeld van het JUMBO NDC.

Het Jumbo NDC en de parkeergarage worden volledig door Da Vinci Vastgoed begeleid, van locatiekeuze tot ontwerp, bouwvoorbereiding en bouwmanagement.