C1000 Distributie Centrum Breda

Op het bedrijvenpark van de Greenery/IABC aan de westzijde van Breda is voor de supermarktketen C1000 een bestaand koel- en vriescentrum van ca. 17.500 m2 uitgebreid met een regulier distributie centrum.

Gekozen is voor een ontwerp met een vrijstaand gebouw van ca. 20.000 m2, direct langs de snelweg A18 en de daarnaast gelegen hogesnelheidslijn. Door deze configuratie kan het logistieke verkeer tussen de twee afzonderlijke gebouwen afgehandeld worden, waardoor aan de zichtzijde geen activiteiten plaatsvinden en een rustig gevelbeeld wordt gecreƫerd. De afstand tussen beide gebouwdelen bedraagt ca. 60 meter; om beide gebouwen te verbinden en het logistieke verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, is een overdekte loopbrug ontworpen met een getuide constructie waarvan de pylonen dichtbij het gebouw staan.
Bij het bestaande gebouw is een nieuwe centrale ingang ontworpen en zijn de kantoren gerenoveerd.

De nieuwbouw is voorbereid op een gemechaniseerde logistieke verwerking en heeft daardoor een hoogte van ca. 24 meter. In de gevel op de begane grond zijn diffuse lichtdoorlatende elementen toegepast, waardoor binnen in het gebouw een prettig werkklimaat ontstaat. Blauw betegelde penanten dragen een gesloten, witte bovenbouw waarvan de afmetingen bijna abstract worden.

Het trappenhuis is volledig in glas uitgevoerd en geeft tevens toegang tot het hoogste dak, waardoor
een markant herkenningspunt gecreƫerd wordt op het bedrijvenpark, vanuit de trein en vanaf de snelweg.
De kantoren, personele ruimtes en het restaurant zijn prominent gesitueerd op de eerste verdieping van de nieuwbouw, aan de zuidzijde met een panoramisch uitzicht en een dakterras.

Da Vinci Vastgoed heeft deze opdracht volledig in eigen beheer als een turn-key project gerealiseerd, van ontwerp tot bouwuitvoering en oplevering. Het gebouw en de buitenterreinen zijn binnen de planning en het beschikbare budget gerealiseerd.