Hoofdkantoor DEBIS IT Services Nederland Vianen

DEBIS IT Services is een onderdeel van het Daimler-Benz concern. De toepassing van de ‘Cannstatter’ natuursteen in de gevel van de voorste gebouwvleugel weerspiegelt het karakter van het concern: gevestigd, kleurrijk en dynamisch. Dit gebouwdeel met de directie afdelingen en vergaderruimten ligt langs de snelweg A2 waar het bedrijf zich presenteert naar de buitenwereld met een grote opening in de gebogen gevel.

De ingang wordt nadrukkelijk geaccentueerd door de gedraaide kopgevel van het kantorengedeelte. Naast de entree bevindt zich op de begane grond het bedrijfsrestaurant met een buitenterras aan de zuidzijde, omsloten door beide gebouwdelen.
De kantoorvleugel met de opleidingsfaciliteiten heeft een betonnen gevel met een lijnenspel dat het zakelijke karakter verzacht, een verwijzing naar de vergelijkbare gevelstuctechniek van beeldbepalende panden in de historische binnenstad van Vianen.

Het kantoorgebouw is onderdeel van een bedrijvenpark dat in eigen beheer is ontwikkeld en waarvan ook de overige gebouwen door Da Vinci Vastgoed zijn ontworpen en gerealiseerd.