‘Hof van Gelre’ 45 appartementen Centrum Geldermalsen

‘Hof van Gelre’ 45 appartementen Centrum Geldermalsen

Aan de rand van het centrum van Geldermalsen is de locatie van de vroegere Rabobank her-ontwikkeld tot een hoogwaardige woonlocatie met 45 appartementen.
Stedenbouwkundig is aansluiting gezocht op de structuur en het karakter van de directe omgeving; dit heeft geleid tot een ontwerp met 2 woongebouwen die ruimtelijk en architectonisch een duidelijk herkenbare relatie hebben met de historische kern van Geldermalsen.

De woongebouwen richten zich op de drie omringende straten en omsluiten een gemeenschappelijk binnenhof die middels een doorgang tussen beide gebouwen is verbonden met een driehoekige tuin aan de voorzijde.
De architectuur refereert aan de periode waarin veel van de oorspronkelijke centrumbebouwing is gerealiseerd.
In het ontwerp is een beeld gecreëerd waarin beide gebouwen een compositie vormen van verschillende panden. Dit beeld wordt versterkt door het individuele karakter van de gevels en door de toepassing van verschillende kleuren baksteen en dakpannen. Hierdoor voegt het ontwerp zich op een vanzelfsprekende wijze in de schaal van de omgeving.
Onder beide gebouwen is een afsluitbare ruime parkeergarage gerealiseerd met bergingen en 53 parkeerplaatsen.
Bij de uitwerking van het bouwplan is veel aandacht besteed aan een zorgvuldige, duurzame materialisering en detaillering op stedenbouwkundig en architectonisch niveau.
Door het integreren van de verschillende disciplines is een hoogwaardig ontwerp ontstaan dat voldoet aan de eisen voor modern, stedelijk wonen en met een verbondenheid aan het historisch karakter van het centrum van Geldermalsen.