Ikitelli Business Center Istanbul

Ikitelli is een bestaande wijk aan de Europese kant van Istanbul met een groot stadsvernieuwingsproject in een uitgestrekte vallei met veel verouderde bedrijven.
Ondertussen zijn hier reeds het Olympisch Stadion en één van de grootste ziekenhuizen van Turkije gevestigd. Daarnaast zijn de eerste woonwijken gerealiseerd en wordt een groot recreatiegebied aangelegd. Op termijn zullen hier ca. 1 miljoen bewoners zijn gehuisvest.

Het Ikitelli Business Center betreft de herontwikkeling van een bestaand bedrijventerrein van ca. 12.000 m2 langs de randweg van de vallei. De locatie ligt grotendeels tegen de helling.
Aan de zijde van het dal rijst een markante toren op van ca. 110 meter bestaande uit kantoren en appartementen met een uitzicht over de vallei. Aan de hoge zijde langs de randweg bevindt zich een hoteltoren van ca. 80 meter. Op het niveau van de randweg is een winkelcentrum gepland met tussen de 2 torens een royaal dakterras, fitness/wellness ruimtes en een restaurant.
Veel aandacht is besteed aan de lichttoetreding op de lager gelegen 8 niveaus waar, grotendeels ondergronds in de helling, een congrescentrum en parkeervoorzieningen zijn gesitueerd.

Het Ikitelli Business Center is ca. 88.000 m2 groot en faciliteert daarmee een aanzienlijk deel van de dienstverlening voor de nieuwe wijk, maar vormt tevens een opvallend beeldbepalend element in de zich snel ontwikkelende dynamische omgeving.

Da Vinci Vastgoed heeft deze opdracht als een turn-key project volledig in eigen beheer ontwikkeld in samenwerking met een Turkse partner.