Nieuwbouw PLUS Distributiecentrum bereikt hoogste punt

  • Persbericht PLUS
  • Ontwerp en projectmanagement Da Vinci Vastgoed
  • Architect Dik Verhaar

De bouw van het nieuwe gemechaniseerde distributiecentrum van PLUS in Oss verloopt voorspoedig. Deze week werd het project bekroond met het bereiken van het hoogste punt van het pand.

Nieuwbouw PLUS Distributiecentrum bereikt hoogste punt

Nieuwbouw Plus distributiecentrum bereikt hoogste punt

Om het hoogste punt te bereiken, iets meer dan 29 meter, moest eerst een stevige fundering worden gelegd. Vorige week werden de laatste funderingsbalken en poeren gestort. Daarnaast is inmiddels de riolering afgerond en zijn er holle wandelementen op de funderingsstroken aangebracht, waardoor contouren van het distributiecentrum, waarvan de bouw vier maanden geleden startte, zichtbaar worden.

Breeam Excellent DC

Ook PLUS kiest voor de bouw van een duurzaam distributiecentrum. Zo is gekozen om gebruik te maken van de Breeam-methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, zonnepanelen, duurzame materialen als FSC-hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel Breeam Excellent.

Half 2021 begint mechanisatietraject

Nu de staalconstructie grotendeels staat, wordt er de komende maanden gewerkt aan het wind- en waterdicht maken van het distributiecentrum. Vanaf volgende week worden hiervoor de eerste dakplaten gemonteerd. Medio volgend jaar wordt gestart met de inrichting van de mechanisatie. Eind volgend jaar of begin 2023 kan het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in gebruik worden genomen.

PLUS: 400.000 colli per dag

Het nieuwe distributiecentrum van PLUS op logistiek bedrijvenpark Vorstengrafdonk in Oss staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 vierkante meter groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS-supermarkten in Nederland beleverd. De komst van het dc biedt naar verwachting werkgelegenheid aan 300 tot 350 medewerkers.