Villa’s aan De Vang Geldermalsen

De locatie ligt in een parkachtige omgeving aan het voormalige strandbad De Steenvliet in Geldermalsen. Vlakbij staat de Bouwing, een witgepleisterde korenmolen uit 1848 die nog steeds in bedrijf is.

De 3 villa’s zijn onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor de villawijk Steenvliet. Da Vinci Vastgoed heeft in deze wijk meerdere bouwprojecten ontworpen waarvan de architectuur op elkaar is afgestemd zodat een coherent beeld ontstaat
Gezien de vrije ligging in het groen en aan het water is in het ontwerp gekozen voor een ontspannen vormgeving met horizontale belijningen, geïnspireerd op de villa architectuur van Frank Lloyd Wright.
De villa’s liggen enigszins verhoogd tegen de helling van de oever; samen met de witte gevelsteen, de grote balkons en terrassen ontstaat er een vriendelijk architectuurbeeld dat past bij de parkachtige omgeving.
Dit beeld wordt versterkt door de zorgvuldige detaillering en de toepassing van elementen als de horizontale natuurstenen stroken in het gevelmetselwerk, de licht hellende schilddaken op verschillende niveaus met geaccentueerde schoorstenen en grote overstekken. Hierdoor krijgen de villa’s een markante opbouw die bijdraagt aan het ontspannen architectuurbeeld.

Bij de uitwerking van het bouwplan is veel aandacht besteed aan een zorgvuldige, duurzame materialisering en detaillering op stedenbouwkundig, architectonisch en landschappelijk niveau.
Door deze integratie van de verschillende disciplines is een hoogwaardig ontwerp ontstaan dat voldoet aan de eisen voor modern wonen en zijn de villa’s op een vanzelfsprekende wijze geïntegreerd in de schaal en het karakter van de omgeving.